2011. március 4., péntek

Az Ige!

Hadd osszam meg mindnyájatokkal, hogy tegnap délután Ürömön temettük Nagy János lelkipásztor testvérünket, aki csaknem 91 esztendőt élt. Végig tiszta, odaszánt élettel, hittel, engedelmességgel.

János bácsi halála előtt nem sokkal mondta el, hogy számára életprogram volt az Ige hirdetése,és az éltette, hogy mindig tudta: "Nem tér vissza üresen, hanem véghezviszi..."

Isten áldja meg minden prédikációnkat, hogy élő hittel adjuk tovább a bátorító Igét.

És még egy utalás a tegnap esti(baptista vezérfonal) Igére: Ezékiás úgy beszélt, hogy megbátorodott az egész nép. Bárcsak ilyen bátorító módon szólnánk!

7Legyetek erősek és bátrak, ne féljetek, és ne rettegjetek az asszír királytól, meg a vele levő egész sokaságtól, mert velünk többen vannak, mint ővele. 8Ővele emberi erő van, mivelünk pedig Istenünk, az ÚR, aki megsegít bennünket, és velünk együtt harcol harcainkban. És megbátorodott a hadinép Ezékiásnak, Júda királyának a beszédétől.

1 megjegyzés:

Unknown írta...

Áldott legyen János bácsi (emléke) itt a Földön,-és Ő odafent az Úr Jézus Krisztusnál! Az Igehirdetésről: az szerintem az egészséges Igehallgatás,ha az Istentisztelet után beszédtéma a gyülekezetben,-továbbgondolják,önmagukra értik a hallgatók.